03 juni 2012

Baklava maken




 

 

Baklava

Aantal personen 10

Ingredienten250 gram fillo-bladerdeeg, 150 gram suiker, 2 eetlepels sinaasappelsiroop, 1 eetlepel citroensap, 100 gram boter, 1 theelepel kaneel.

Instructies Het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking ontdooien. In een pan suiker, 1 dl. water, sinaasappelsiroop en citroensap aan de kook brengen en op een laag vuur in circa 5 minuten inkoken tot siroop. Siroop af laten koelen en tot gebruik in de koelkast zetten. In een pannetje de boter smelten. De walnoten fijnhakken of in de keukenmachine grof malen. De bakvorm bestrijken met een beetje gesmolten boter en hierin een velletje deeg leggen. Het deeg bestrijken met boter en afdekken met een volgend laagje deeg. Zo doorgaan tot de helft van het deeg gebruikt is. Het deeg bestrijken met gesmolten boter en met de en het kaneelpoeder. afdekken met een velletje deeg en bestrijken met boter. Zo doorgaan tot het deeg op is. De baklava met een puntig mes ruitvormig insnijden en op 150 graden in het midden van de oven circa 25 minuten bakken. De oventemperatuur verhogen naar 225 graden en de baklava nog circa 10 minuten bakken. De baklava uit de oven halen en direct overgieten met de koude siroop. De baklava af laten koelen en via het ingesneden ruitpatroom in circa 30 stukjes snijden.

Benodigdheden  Vierkante bakvorm van 30 bij 30 cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten